Motor Oordoppen

Relaxt motorrijden zonder gehoorschade

Motor oordoppen

Heb je na het motorrijden last van oorsuizen of een piep in je oren? Dit komt door het lawaai waaraan je wordt blootgesteld. Met name het ruisen van de wind is al bij relatief lage snelheden hard genoeg om gehoorschade te veroorzaken. Bovendien raak je door het geluid eerder vermoeid. En als je moe bent neem je minder geconcentreerd deel aan het verkeer. Kortom, het is belangrijk om je oren op de motor goed te beschermen. Of je nu elke dag op de motor naar je werk gaat of alleen af en toe een toertocht maakt. Gehoorschade kun je al door één rit oplopen. En de schade is onomkeerbaar.

In dit overzicht zie je per snelheid, hoe lang je zonder kans op gehoorschade kunt rijden.

SnelheidGemiddeld volume van windruis onder een helm         Maximale tijd zonder risico op gehoorbeschadiging
100 km/u94 dB15 minuten
120 km/u98 dB7 minuten
140 km/u102 dB3 minuten
160 km/u106 dB90 seconden

Filteroordoppen voor op de motor

Alpine MotoSafe oordoppen dempen het schadelijke geluid. Het volume wordt teruggebracht naar een veilig geluidsniveau, zonder dat je een afgesloten gevoel hebt. Dit komt door de speciale filters. Je hoort het verkeer om je heen nog voldoende. Ook blijft je navigatie of intercom goed verstaanbaar.

Universele oordopjes

Er zijn universele Alpine motoroordoppen met een gemiddelde demping en met een zware demping. De Alpine MotoSafe Tour met gemiddelde demping wordt gebruikt voor toertochten, vakanties en op de snelweg. De Alpine MotoSafe Race voor de snelweg, het circuit of bij een open helm. Wil je de ene keer meer demping dan de andere? Kies dan voor de Alpine MotoSafe Pro. Dan heb je twee volledige sets oordoppen, met gemiddelde demping en met zware demping.

Comfortabel voor onder je helm

Alpine motoroordoppen zitten super comfortabel onder de helm. De vernieuwde Alpine MotoSafe filteroordoppen hebben namelijk als enige op de markt zachte filters. Het flexibele AlpineThermoShape™ materiaal van de oordoppen bevat geen siliconen. Daardoor jeuken, irriteren en zweten ze niet. Het materiaal vormt zich naar je gehoorgang voor de optimale pasvorm en demping.

Gehoorbescherming op maat

Als je veel motorrijdt is op maat gemaakte gehoorbescherming het overwegen waard. Op maat gemaakte oordoppen (otoplastieken) gaan rond de vier à vijf jaar mee. Het materiaal van de otoplastieken is zacht en de pasvorm sluit perfect aan op jouw oor. Je hebt de keuze uit verschillende dempingswaarden. Wil je de oordoppen laten aanmeten bij je thuis of op je werk? Kies dan voor onze handige thuis aanmeetservice. Deze service kost €30,-. Wil je oordoppen laten aanmeten bij Alpine in Soesterberg? Maak dan eenvoudig een afspraak in onze online agenda.

Oordopjes Voor Op De Motor: Weg Met De Windruis 153
3.72 / 5 (153 votes)
3.72 5
3.72

Oordopjes voor motorrijders

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief