Motor Oordopjes

Weg met windruisShop Motor Oordopjes

Heb je na het motorrijden last van oorsuizen of een piep in je oren? Dit komt door het lawaai waaraan je wordt blootgesteld. Met name het ruisen van de wind is al bij relatief lage snelheden hard genoeg om gehoorschade te veroorzaken. Bovendien raak je door het geluid eerder vermoeid. En als je moe bent neem je minder geconcentreerd deel aan het verkeer. Kortom, het is belangrijk om je oren op de motor goed te beschermen. Of je nu elke dag op de motor naar je werk gaat of alleen af en toe een toertocht maakt. Gehoorschade kun je al door één rit oplopen. En de schade is onomkeerbaar.

In dit overzicht zie je per snelheid, hoe lang je zonder kans op gehoorschade kunt rijden.

Snelheid Gemiddeld volume van windruis onder een helm          Maximale tijd zonder risico op gehoorbeschadiging
100 km/u 94 dB 15 minuten
120 km/u 98 dB 7 minuten
140 km/u 102 dB 3 minuten
160 km/u 106 dB 90 seconden

Binnen enkele minuten gehoorschade, ook met helm

Uit een grootschalige helmentest, uitgevoerd in opdracht van het toonaangevende Nederlandse magazine Promotor, blijkt dat motorhelmen (ongeacht de prijsklasse of het merk) niet voldoende beschermen tegen windruis. Zelfs wanneer je op lage snelheid rijdt.

Filteroordoppen voor op de motor

Alpine MotoSafe oordoppen dempen het schadelijke geluid. Het volume wordt teruggebracht naar een veilig geluidsniveau, zonder dat je een afgesloten gevoel hebt. Dit komt door de speciale filters. Je hoort het verkeer om je heen nog voldoende. Ook blijft je navigatie of intercom goed verstaanbaar.

Universele oordopjes

Er zijn universele Alpine motoroordoppen met een gemiddelde demping en met een zware demping. De Alpine MotoSafe Tour met gemiddelde demping wordt gebruikt voor toertochten, vakanties en op de snelweg. De Alpine MotoSafe Race voor de snelweg, het circuit of bij een open helm. Wil je de ene keer meer demping dan de andere? Kies dan voor de Alpine MotoSafe Pro. Dan heb je twee volledige sets oordoppen, met gemiddelde demping en met zware demping.

Comfortabel voor onder je helm

Alpine motoroordoppen zitten super comfortabel onder de helm. De vernieuwde Alpine MotoSafe filteroordoppen hebben namelijk als enige op de markt zachte filters. Het flexibele AlpineThermoShape™ materiaal van de oordoppen bevat geen siliconen. Daardoor jeuken, irriteren en zweten ze niet. Het materiaal vormt zich naar je gehoorgang voor de optimale pasvorm en demping.

Gehoorbescherming op maat

Als je veel motorrijdt is op maat gemaakte gehoorbescherming het overwegen waard. Op maat gemaakte oordoppen (otoplastieken) gaan rond de vier à vijf jaar mee. Het materiaal van de otoplastieken is zacht en de pasvorm sluit perfect aan op jouw oor. Je hebt de keuze uit verschillende dempingswaarden. Wil je oordoppen laten aanmeten bij Alpine in Soesterberg? Maak dan eenvoudig een afspraak in onze online agenda. Of koop ze in de webshop en laat je aanmeten bij onze partner met 60 winkels in het land.

Oordopjes voor motorrijden

Gehoorbescherming voor motorrijders

Passagier

Met de Alpine MotoSafe ben jij goed beschermd tegen blijvende gehoorschade door de windruis onder je helm. Maar denk ook eens aan je passagier. De man of vrouw achterop die net zoals jij wil...

LEES MEER
Cabrio

Lekker met het dak open, de wind door je haren en af en toe het gaspedaal eens stevig aantikken. En in tunnels schakel je natuurlijk even terug om het geluid onder de motorkap eens goed te e...

LEES MEER
Top