Orkest Oordopjes

In vervoering

Orkest oordoppen

Uren per dag oefenen op die ene maat en de perfecte toon; continu zoeken naar de juiste interpretatie van de componist; samen met dirigent en orkest elke keer opnieuw de grens verleggen. Met als doel de luisteraar recht in het hart te raken, het publiek in vervoering te brengen. Bijvoorbeeld met een overdonderde finale van Wagners’ Ring des Nibelungen of een speelse piccolo-partij in Stravinsky’s De Vuurvogel. Juist die variëteit, dat enorme bereik van groots en meeslepend tot en met klein en intiem maakt klassieke muziek tot een van de meest populaire kunstvormen wereldwijd.

De lijdende kunstenaar?

Kunst is ook lijden. En dan hebben we het niet alleen over het gebroken hart van de afgewezen dichter. Tijdelijke of blijvende gehoorschade is helaas geen onbekend fenomeen onder klassieke musici. Een recente studie onder 144 Franse hoornblazers leert dat 11 tot 22 procent van hen last heeft van gehoorschade, terwijl slechts 8 procent van hen met enige regelmaat gehoorbescherming draagt. Een eerder onderzoek uitgevoerd in opdracht van het Sociaal Fonds Orkesten leert dat klassieke musici veel last hebben van oorsuizingen, een tijdelijke piep in het oor, overgevoeligheid van het gehoor of het niet (meer) horen van bepaalde toonhoogtes.

earplugs for the orchestra
Orkest oordoppen

Perfecte pasvorm

Onze oordopjes zijn gemaakt van het speciale AlpineThermoShape. Dit materiaal vormt zich naar het oor wat een perfecte pasvorm oplevert, zonder het gevoel te krijgen dat je bent afgesloten van de buitenwereld. Daarnaast zijn onze oordoppen ook nog eens antiallergeen in tegenstelling tot oordoppen gemaakt van siliconen. Dat maakt onze oordoppen ideaal voor gebruik tijdens concerten die wat langer duren.

Optimale gehoorbescherming

Eerlijk is eerlijk; bij Alpine is de kennis van klassiek muziek nog niet zo ontwikkeld dat we feilloos onderscheid kunnen maken tussen een uitvoering onder leiding van Mariss Jansons of Willem Mengelberg. Waar we wel veel verstand van hebben is gehoorbescherming, toondiagrammen en dempingwaardes. Als een van de weinige producenten ter wereld richten wij ons specifiek op gehoorbescherming voor uiteenlopende doelgroepen. En dat loont. Onze oordoppen voor musici hebben een optimale demping dankzij de unieke AlpineAcousticFilters. Deze filteren alleen schadelijke geluiden, zonder het klankbeeld te verstoren. We bieden verschillende filtersets elk met een eigen dempingwaarde.

Oordopjes Voor Klassieke Musici In Het Orkest 22
3.95 / 5 (22 votes)
3.95 5
3.95

Orkest oordoppen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief