Hoe doe ik universele oordoppen in?

Bij de universele Alpine oordoppen is er geen verschil tussen links en rechts.

  1. Schuif de inbrenghuls over de steel van de oordop.
  2. Trek het oor aan de oorschelp zachtjes een beetje omhoog en plaats de oordop in het oor.
  3. Maak een draaiende beweging met de inbrenghuls totdat de oordop goed aansluit en laat het oor los.
  4. Trek de inbrenghuls voorzichtig van de oordop af.

Je kunt de oordoppen ook zonder inbrenghuls indoen. Volg stap 2 en laat het oor dan los.

Hoe doe ik de op maat gemaakte oordoppen in?

Controleer goed wat de linker en de rechter oordop is. Bij de op maat gemaakte oordoppen bevat de rechter oordop rode tekst. Bij de rode oordoppen op maat bevat de linker oordop blauwe tekst.

Neem de beschermer bij de brede kant tussen duim en wijsvinger, waarbij de Minigrip naar je handpalm wijst (afbeelding 1). Zorg dat het smalle uiteinde naar voren wijst (afbeelding 2). Druk met een naar achter draaiende beweging de beschermer in het oor (afbeelding 3 en 4). Duw deze goed aan totdat de oordop naadloos aansluit en de gehoorgang volledig wordt afgesloten (afbeelding 5).

Om de oordop weer uit het oor te nemen, pak je de Minigrip uitneemhulp (afbeelding 6) vast tussen duim en wijsvinger (afbeelding 7) en trek je hiermee de oordop voorzichtig uit het oor (afbeelding 8). Pak de Minigrip niet vast met je nagels, dit kan de Minigrip beschadigen.

 

Bekijk ook deze video voor meer informatie:

Heb je problemen alsnog met het indoen van je oordoppen? En denk je dat dit door een probleem met de pasvorm komt? Klik dan hier om een pasvormprobleem door te geven.