Mug in je slaapkamer, wat doe je dan?

Mug in je slaapkamer, wat doe je dan?

Net op het moment dat je lekker wegzakt in je kussen word je bruut gewekt. Een mug komt met een duikvlucht precies langs je oor. Je slaat wild om je heen om het zoemende insect te verjagen en bent meteen klaarwakker… De kans is aanwezig dat je dit ritueel de afgelopen tijd hebt uitgevoerd, want Nederland kampt met een muggenplaag.

 

Irritant geluid

In de top 15 van meest irritante geluiden staat de mug op plaats 6! Ongeveer 2000 mensen beluisterden en beoordeelden vijftien vreselijke geluiden op de website van Psychologie Magazine. Het geluid van muggen eindigde op plaats 6 nog boven het geluid van een drilboor en overgeven. Waarom vinden we het geluid zo ontzettend irritant? Dat we bepaalde geluiden extra tergend vinden om naar te luisteren komt volgens Quest-hoofdredacteur Thomas Hendriks door de associatie die we met het geluid hebben. In het geval van muggen zijn onze dierlijke instincten waarschijnlijk de reden van onze irritatie aan het geluid. De mug is namelijk het meest dodelijke dier van de wereld. Gelukkig zijn de muggen hier in Nederland tamelijk onschuldig.

TIP: De muggenradar toont je de verwachte activiteit voor de komende vijf dagen.

 

Wat is jouw tactiek tegen de mug?

Onschuldig of niet, als je eenmaal een mug in je kamer hebt wil je er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Niet iedereen is goed voorbereid met anti-muggenmiddel, horren voor de ramen en deuren of klamboes. Herkenbaar? Wat doe jij als je een mug in je slaapkamer hebt?

 

A. Alle lampen gaan aan! En ik ga op jacht om de mug zo snel mogelijk uit te schakelen.
B. Ik duik onder de dekens in de hoop dat de mug zich op mijn – al slapende – partner richt.
C. Ik neem de muggenbulten voor lief en doe oordoppen in tegen het irritante gezoem om mijn hoofd heen.
D. Iets anders, namelijk…

Nieuw