Oordopjes voor het zwemmen

Geen water in je orenShop Oordopjes voor het zwemmen

Tijdens het zwemmen of douchen kan er water in je oren komen. Vind jij dit ook zo’n vervelend gevoel?  Water in je oor kan zelfs behoorlijk pijn doen. Om te voorkomen dat er water in je oren komt tijdens het zwemmen, watersporten of douchen kun je speciale oordopjes gebruiken.

Zwemoordopjes

Zwemmen is leuk, water in je oren is minder leuk. Daarom bestaan er speciale filteroordopjes die voorkomen dat je water in je oren krijg. Ze verkleinen bovendien de kans op een oorontsteking. En ze dempen ook het harde geluid in drukke zwembaden. Want vergis je niet, deze harde geluiden kunnen gehoorschade veroorzaken! Door speciale filters kun je het wel verstaan als iemand tegen je praat. Wel zo handig. Zwemoordopjes zijn ook ideaal tijdens het watersporten. Ze worden bijvoorbeeld veel gebruikt door kitesurfers, waterpoloërs, zeilers en golf- en windsurfers.

Surfersoor

Als watersporter ben je veel buiten op het water te vinden. Dit betekent dat je oren regelmatig worden blootgesteld aan wind en kou. Veel watersporters lopen hierdoor een zogenoemd surfersoor op. Door de irritatie die de kou en de wind aan je gehoorgang geven, gaat je oor zichzelf beschermen door extra bot aan te maken in de gehoorgang. Hierdoor wordt de gehoorgang smaller. De effecten van deze vernauwing van je gehoorgang zijn:

  • Vaker last van oorontstekingen en/of oorpijn;
  • Een verminderd gehoor;
  • Gehoorverlies;
  • Vuil in je oor, waardoor je het idee hebt dat je onder water zit.

Gelukkig is een surfersoor eenvoudig te voorkomen door oordoppen te dragen wanneer je je op of in het water bevindt.

Oorpijn door water bij je kind

Heeft je kind oorpijn na het zwemmen? Dat komt bij veel kinderen voor. Het is warm en vochtig in de gehoorgang na het zwemmen. De ideale omgeving voor bacteriën. Een oorontsteking kan het gevolg zijn. Daarom wordt zo’n ontsteking van de gehoorgang ook wel zwemmersoor genoemd. Het is daarom verstandig kinderen oordopjes te laten dragen tijdens het zwemmen. Op deze manier hebben zij achteraf geen oorpijn. Er zijn speciale oordopjes voor kinderen die ervoor zorgen dat er geen water in de oren komt. Ook handig om mee te nemen op vakantie, want een oorontsteking bij je kind is dan wel het laatste waar je op zit te wachten.

Oordopjes voor zwemmen

Oordopjes voor zwemmen

Oorontsteking

Wij zijn dol op water en zodra de zon ook maar even schijnt, gaan we massaal naar het strand of het tropisch zwemparadijs. Er zit eigenlijk maar één nadeel aan al dat waterplezier: water i...

LEES MEER
Watersport

Voor watersporters die graag van een beetje pit houden, is de combinatie zon, water en stevige wind ideaal. Jaarlijks zijn er duizenden mensen die al met het geringste zonnetje, het ...

LEES MEER
Top