Alles over oorverzorging

Alles over oorverzorging

Een leven lang genieten van je gehoor. Dat willen we allemaal! Goed voor je oren zorgen is gelukkig helemaal niet moeilijk.  Reinigen en verzorgen 

Je oren zijn in principe zelfreinigend, oorsmeer beweegt vanzelf naar de buitenkant van je gehoorgang. Zeker als het soepel is dan komt het er vanzelf uit en met een (vochtig) wattenschijfje of schone handdoek kan je dit dan zo wegvegen.  


Maar oorsmeer kan ook iets uitdrogen. Dit geeft vaak ook wat irritatie en jeuk en dat is niet fijn! Als oorsmeer uitdroogt kan het ook maar moeilijk uit je oor komen. Ga dan niet aan de slag met wattenstaafjes want die doen vaak meer kwaad dan goed. Wat kan je dan wel doen? 

Gebruik de warmte van de douche om het weer soepel te maken of kies voor een speciaal reinigingsproduct zoals de Alpine Hygiëne Spray. Deze handige spray op oliebasis maakt oorsmeer weer soepel en hydrateert de huid in je oor.  


Tip!
Gebruik je vaak oordoppen of earbuds (in-ear headphones noemen ze die) geef dan eens wat meer aandacht aan je oorverzorging. In-ear producten zitten namelijk in je gehoorgang en dan kan het oorsmeer er natuurlijk niet uit. Houd je oren en oordoppen in topconditie met de Oorverzorging Hygiëne spray! 

Oorverzorging op oliebasis wordt ook aangeraden door de Nederlandse Vereniging van Keel-Neus-Oor-artsen, https://www.kno.nl/preventie/wattenstokjes-en-reinigen-gehoorgang/ Verstoppingen oplossen 

Bij een opbouw van oorsmeer is een reiniging niet voldoende. Zulke blokkades noemen we oorproppen: een verstopping in het oor. Dit wil je snel oplossen want naast dat het druk en soms pijn kan geven, kan het ook een infectie veroorzaken.  

Gebruik bij oorproppen een oplossend middel dat snel resultaat geeft. Onze Oorsmeer Verwijderdruppels geven snelle verlichting bij blokkades dankzij de actieve formule met plantaardige glycerol en waterstofperoxide. Om nieuwe oorproppen te voorkomen kan je daarna wel de reiniging op oliebasis blijven gebruiken.  


Twijfel je over de beste oplossing? Ga dan naar je huisarts! Die kan snel en veilig ontdekken wat er aan de hand is en je adviseren.  Gehoor beschermen 

Naast oorverzorging is gehoorbescherming ook ontzettend belangrijk om je oren en gehoor in goede conditie te houden. Een lawaaiige bouwplaats, een harde vuurwerkknal of een luid concert: luidruchtige momenten en situaties zijn overal.  


Maar ook zwemmers, surfers, motorrijders en muzikanten hebben baat bij goede oordoppen (op maat). Want deze activiteiten brengen ook risico’s met zich mee. Ontdek hoe je jouw gehoor kan beschermen met de gehoorbeschermers van Alpine.
 

Nieuw