Autoplastieken of otoplastieken: wat is het verschil?

Autoplastieken of otoplastieken: wat is het verschil?

Otoplastieken is natuurlijk een heel mooi woord, maar wat zijn otoplastieken nu echt? Otoplastieken zijn simpel gezegd op maat gemaakte oordoppen. Ieder mens is uniek en daarmee alle oren en bijbehorende gehoorgangen ook. De term ‘op maat gemaakte oordoppen’ verklapt het al een beetje, deze oordoppen worden namelijk helemaal op maat van jouw gehoorgang gemaakt. Dit betekent dat de pasvorm van de oordoppen ideaal is en perfect aansluit in het oor.

Autoplastieken? Nee, otoplastieken!

Ben je op zoek naar autoplastieken? Dan hoef je niet meer verder te zoeken, want autoplastieken bestaan niet. De term autoplastiek heeft wel een betekenis in de medische wereld, maar dat heeft geen verband met otoplastieken. Deze verwarring is ontstaan door de manier waarop men otoplastieken uitspreekt. Maar waar het uiteindelijk om draait, is dat met autoplastieken natuurlijk gewoon otoplastieken bedoeld worden. Dus je vindt nu wel wat je zoekt, namelijk op maat gemaakte oordoppen!

 

Wat zijn otoplastieken?

Het is inmiddels wel duidelijk geworden dat otoplastieken dus oordoppen op maat zijn. Doordat otoplastieken per persoon worden aangemeten, krijg je een op maat gemaakt product. Op deze manier sluiten de oordoppen perfect aan en zitten ze dan ook erg comfortabel. De precieze pasvorm, gemaakt op jouw oor, zal bovendien bijdragen aan een perfecte demping. Dit komt doordat er in de otoplastieken een filter zit en dit filter zorgt er precies voor dat de vervelende geluiden worden gefilterd. Er bestaan meerdere soorten filters, zodat er voor elke situatie een gepast filter in de op maat gemaakte oordop gezet kan worden.


Otoplastieken worden gemaakt van zacht en flexibel materiaal. Dit verhoogt het draagcomfort. Doordat de oordoppen exact op maat worden gemaakt, vallen de oordoppen precies goed weg in jouw oor. Op deze manier zullen ze niet opvallen. Otoplastieken gaan vele jaren mee en zijn een goede investering voor je oren!

Voor elke situatie

Ben je op zoek naar een goede gehoorbeschermer omdat je bijvoorbeeld veel motor rijdt en last hebt van de windruis of juist omdat je heel veel last hebt van geluidsoverlast tijdens het slapen, dan zijn op maat gemaakte oordoppen precies wat je zoekt. Er zijn natuurlijk nog veel meer situaties waarbij otoplastieken een uitkomst kunnen bieden bijvoorbeeld bij het stappen in de discotheek of tijdens het jagen op een prooi.

Nieuw