Waarom hebben surfers en zwemmers oordoppen nodig?

Waarom hebben surfers en zwemmers oordoppen nodig?

Watersport is een geweldige manier om te bewegen! Zeker buiten in de natuur is watersporten heerlijk. Maar er is een onzichtbaar gevaar: het effect van water en wind op je binnenoor. Natuurlijk is het hebben van water in je oren oncomfortabel, maar niet iedereen is zich bewust dat dit ook grotere gevolgen kan hebben.


Wat is Surfersoor?


Surfersoor is een aandoening die wordt veroorzaakt door langdurige blootstelling aan (koude) wind en water. Het kan leiden tot exostose, dat is abnormale botgroei in de gehoorgang die gehoorcomplicaties kan veroorzaken. Meestal is een operatie nodig om dit te verwijderen, dus voorkomen is beter dan genezen. Oordoppen zijn de eerste verdedigingslinie, die je oren beschermen tegen de elementen en het risico op deze aandoening vermindert.


Houd water tegen, laat geluid stromen


De meeste watersportliefhebbers willen in contact blijven met hun omgeving. In het water zijn kan ontspannend en zelfs meditatief zijn. Terwijl je je afstemt op het ritme van de golven, wil je niet afgesloten worden van de buitenwereld. Ook wil je graag met anderen om je heen blijven communiceren. Kneedbare oordoppen zoals was of SoftSilicone zijn geweldig om water buiten te houden, maar ze creëren ook een 'geblokkeerd' gevoel door hoeveelheid geluid dat ze dempen. Gelukkig zijn er meer opties!


Alpine WaterSafe Pro oordoppen zijn ontwikkeld met een waterafstotendfilter dat water tegenhoudt terwijl je essentiële geluiden nog goed kunt horen. Dit betekent dat je de roep van medesurfers en zwemmers kunt horen, terwijl je tegelijkertijd je oren beschermt. Win-win!

 

Wat is het juiste type oordop voor surfers?


Wanneer je aan het surfen bent en de golven geweldig zijn, ben je waarschijnlijk niet de enige in het water. Daarom is het belangrijk dat oordoppen voor surfers niet alleen bescherming bieden en stevig op hun plaats blijven, maar voldoende geluid doorlaten om anderen om je heen te horen. Oordoppen die gemaakt zijn om water buiten te houden en toch geluid door te laten zijn de beste oplossing. De WaterSafe Pro oordoppen komen deze belofte na; met een dubbellaagse oortip en een waterafstotend mesh-filter houden ze water tegen, maar laten ze geluid doorstromen, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor surfers.


Wat is het juiste type oordop voor (open water) zwemmers?


Open water zwemmen is een activiteit die snel aan populariteit wint. Het is niet alleen een geweldige vorm van lichaamsbeweging, maar voor veel mensen ook een vorm van ontspanning. Open water zwemmers genieten van de voordelen van blootstelling aan koud water en het een zijn met de natuur. Ze zwemmen meestal voor langere tijd, wat de kans op oorproblemen vergroot. Vooral in combinatie met de koudere omstandigheden.


De juiste watersport oordop kiezen


Tussen de spanning van het surfen en zwemmen door is comfort van essentieel belang. Je bent er om van jezelf te genieten, niet om bezig te zijn met je uitrusting die niet lekker zit of steeds losraakt. Niet goed passende oordoppen kunnen afleiden van de ervaring en zelfs een afleiding worden. Bovendien, als een oordop niet goed past, beschermt het niet goed (genoeg). Dus, een nauwsluitende pasvorm en oordoppen die comfortabel blijven, zelfs bij langdurig gebruik zijn essentieel.


Goedgekeurd door watersporters en de zee


We hebben onze oordoppen samen met de watersporters rigoureus getest om te zorgen dat ze bestand zijn tegen de kracht van alle getijden. Ons testteam van zwemmers en surfers heeft ons geholpen om belangrijke productkenmerken te verfijnen zodat de WaterSafe Pro de beste watersportoordoppen zijn die we konden maken! Of je nu door golven snijdt of baantjes trekt in het zwembad, het hebben van de juiste oordopjes is een essentieel onderdeel van je uitrusting.


Ze zorgen ervoor dat je focus blijft op het genieten van de sport, niet op ongemakken of potentiële risico's. Dus, voordat je in je volgende avontuur duikt, zorg ervoor dat je uitgerust bent met oordoppen!

Nieuw