De ultieme gids voor watersport oordoppen

De ultieme gids voor watersport oordoppen

Wist je dat watersporters vaker last hebben van oorproblemen? Dit komt doordat je oor zich wil beschermen tegen de harde wind en het (koude) water dat in het oor komt.


Klachten verschillen van af en toe oorpijn en jeuk tot het ontwikkelen van een serieuze kwaal die 'surfersoor' heet. In het ergste geval leidt surfersoor tot chronische oorproblemen, dat wil je natuurlijk voorkomen.


Gelukkig is de oplossing simpel: oordoppen voor watersporters! In deze gids gaan we dieper in op de verschillende opties zodat jij de beste keuze kan maken.


Waarom oordoppen essentieel zijn voor watersporters


Constante blootstelling aan wind en water kan leiden tot het ontwikkelen van botgroei in de gehoorgang, dit heet ook wel surfersoor. Hierbij ontstaat er botgroei (exostose) in de gehoorgang, een radicale reactie van het lichaam om het kwetsbare binnenoor te beschermen. Deze botgroei kan alleen operatief verwijderd worden en gaat gepaard met (gedeeltelijke) doofheid, infectie en pijn.


Uit een onderzoek van de US Open of Surfers blijkt dat 73,5% van de surfers te maken heeft met surfersoor. Dit risico neemt alleen maar toe naarmate men meer tijd in het water doorbrengt, stijgend naar 91% voor degenen die meer dan 20 jaar surfen.


Interessant genoeg is dit niet alleen een kwaal die bij surfers in koud water voorkomt. Ook in warmere wateren heeft 71,8% van de surfers vergelijkbare oorproblemen (onderzoek uit Australië). De noodzaak om je oren te beschermen is dus bij surfers en watersporters uit alle windstreken aan de orde.

 

Hoe kies je de juiste watersport oordop?


Er valt veel te kiezen als het op watersport oordoppen aankomt, elk verschillend in prijs en functionaliteit. Om je keuze te vergemakkelijken is het goed om te bedenken voor welke sport je oordoppen nodig hebt. Rustig baantjes trekken in het binnenbad of metershoge golven pakken in de zee zijn twee heel verschillende activiteiten. De Alpine SoftSilicone en SwimSafe zijn uitstekend voor zwemmers, maar minder geschikt voor intensieve watersporten. Gespecialiseerde oordoppen voor watersport, zoals de WaterSafe Pro, zijn ontworpen om te beschermen in hoge golven en intense activiteit.


Zo is WaterSafe Pro gemaakt van waterafstotende materialen en heeft het een flexibele wingtip om ervoor te zorgen dat de oordop goed blijft zitten. De dubbellaagse oordop zorgt voor een extra barrière tussen jouw oor en het water voor optimale bescherming. Daarnaast hebben ze een handig verbindingskoord zodat je de oordoppen altijd bij je houdt, ook als je ze even uitdoet.

 

De beste oordoppen voor surfers


Surfers hebben oordoppen nodig die niet alleen goed blijven zitten, maar ook een hoge mate van bescherming bieden. Als surfer ben je meestal niet alleen in het water, als de golven goed zijn dan komt iedereen! Het kunnen horen van andere surfers in het water is cruciaal voor de veiligheid bij hoge golven. Wij raden een oordop aan die effectief het water blokkeert terwijl geluid door blijft komen. Onze WaterSafe Pro oordoppen bieden deze balans met een dubbellaagse oordop en een mesh filter gemaakt van waterafstotend materiaal. De flexibele wing zorgt voor een optimale pasvorm zodat de oordop goed blijft zitten, dat maakt WaterSafe Pro een topkeuze zijn voor surfers!


Optimale oordoppen voor open water zwemmers


Open water zwemmen is in rap tempo een populaire watersport aan het worden. Het is niet alleen een geweldige vorm van lichaamsbeweging, maar voor veel mensen ook een vorm van ontspanning en zelfs meditatief. Ze zwemmen meestal voor langere periodes, wat de kans op oorproblemen vergroot. Vooral in koudere omstandigheden.


De WaterSafe Pro, met zijn flexibele wingtip, verbindingskoord en dubbellaagse oordop is een uitstekende keuze voor blijvend comfort en bescherming. Ze blijven goed zitten wat zorgt voor verdere ontspanning; jij focust op het water.

 

Hoe kies je de beste oordop voor watersport?


De juiste oordop kiezen kan een uitdaging zijn gezien je best veel eisen kan (en mag) hebbeb. De oordop moet comfortabel zijn, goed beschermen en waterbestendig zijn. Pasvorm is in het bijzonder belangrijk omdat een oordop alleen goed werkt als deze ook goed past.


Kies voor oordoppen die specifiek ontworpen zijn voor jouw soort watersport, om het hoogste niveau van bescherming en prestatie te garanderen. Er zijn meerdere typen watersportoordoppen beschikbaar:

 

Volledig blokkerende oordoppen zoals SoftSilicone of was


Oordoppen voor binnenzwemmen zoals SwimSafe


Op maat gemaakte oplossing


Geavanceerde watersportoordoppen zoals WaterSafe Pro


Waarom wij WaterSafe Pro aanbevelen voor watersporters


Watersporters zien gehoorbescherming vaak over het hoofd, totdat er problemen ontstaan. Het is onze missie is om oren wereldwijd te beschermen, niet alleen tegen hoge geluidsniveaus, maar tegen alle soorten schade! De WaterSafe Pro is niet zomaar een oordop - het is de nieuwste Alpine innovatie voor liefhebbers van watersporten.


WaterSafe Pro is ontworpen met input van de watersportgemeenschap. Zij hebben ons geholpen om de functionaliteiten van WaterSafe Pro verder te optimaliseren. Daardoor biedt het bescherming, comfort en helder geluid en is daarom de ultieme keuze is voor je volgende watersportavontuur.

Nieuw