Kies de beste slaapoordop voor jou! Slaap lekker 😴

Kies de beste slaapoordop voor jou! Slaap lekker 😴

Word je van elk geluidje wakker of kom je moeilijk in slaap door bijvoorbeeld een feestje in de straat? Geluidsoverlast is een veelvoorkomende oorzaak van slaaptekort. Gelukkig kunnen slaapoordoppen daar iets aan doen. Maar ja: er zijn zoveel soorten. Wat is dan de beste slaap oordop voor jou? 


Wel of geen filter

Voordat we dieper ingaan op de verschillende soorten slaapoordoppen is het goed om te weten dat er oordoppen met en zonder filter zijn. Een slaap oordop met geluidsfilter dempt het achtergrondgeluid, maar je kunt er nog steeds voldoende mee horen. Dat vinden veel mensen prettig omdat zij dan een ‘oortje’ in het zeil houden..

Er bestaan ook slaapoordoppen zonder filter. Deze zorgen ervoor dat het omgevingsgeluid veel zachter wordt. De een slaapt hierdoor als een roosje, de ander vindt een volledig afgesloten gevoel juist niet fijn.


Slaapoordoppen zonder filter

De Alpine SoftSilicone is een oordop zonder filter. Deze biedt de hoogst mogelijke demping (tot 28 dB) waardoor je dus makkelijker in slaap valt en niet snel wakker wordt.


 • Hoge demping
 • Volledige afsluiting
 • 10x herbruikbaar
 • Met hypoallergeen zilver

Ideaal voor incidenteel gebruik wanneer je (tijdelijk) in een omgeving slaapt met veel lawaai. Bijvoorbeeld tijdens een festival of wanneer je buren een baby hebben die de term ‘sleep like a baby’ nog niet helemaal doorheeft.


Slaapoordoppen voor elke nacht met gemiddelde demping

Ben je over het algemeen een diepe slaper, maar komt het regelmatig voor dat geluiden je uit je slaap houden? Probeer dan de Alpine SleepSoft-oordoppen. Deze slaapoordop heeft een gemiddelde demping van 25 dB die omgevingslawaai maskeert. Andere voordelen:


 • Speciaal ontwikkeld om storend omgevingslawaai (zoals snurken) te dempen.
 • De oordoppen vormen zich naar je gehoorgang
 • Hypoallergeen en siliconenvrij
 • Alarmsignalen zoals de wekker zijn nog voldoende hoorbaar.
 • Deze oordoppen kun je zo’n 100 nachten gebruiken.

Slaapoordoppen voor elke nacht met hoge demping

Die snurker naast je, de droger van de buren die overuren draait of het gerinkel van de tram…jij ligt overal wakker van. Een slaapoordop met hoge demping is de oplossing voor jou. De Alpine SleepDeep heeft een hoge demping van 27 dB waardoor de meeste omgevingsgeluiden worden gedempt. Dit is waarom SleepDeep een echte bestseller is:

 • De uniek ovale vorm sluit goed aan en blijft de hele nacht zitten.
 • Superzacht en comfortabel, ook voor de zijslapers!
 • Hypoallergeen en siliconenvrij
 • Alarmsignalen zoals de wekker nog voldoende hoorbaar.
 • Duurzaam en wel 100 x herbruikbaar.

Zoek jij een alternatief voor je wegwerp foam- en wasoordoppen? Ook dan is SleepDeep de beste keuze. Net als foam/was een zeer hoge demping, maar dan veel hygiënischer en heel veel keren herbruikbaar. Duurzaam, comfortabel en dempend! That's what you want!


Op maat gemaakte slaapoordoppen

Als laatste nog een super unieke optie: slaapoordoppen op maat! Hoewel universele slaapoordoppen bij de meesten heel comfortabel zijn, is het niet voor iedereen de beste oplossing. Heb je het idee dat geen enkele oordop lekker genoeg zit? Dan zijn op maat gemaakte oordoppen een goede oplossing. Deze passen altijd perfect!

In aanschaf wel iets kostbaarder maar daarna heel lang bruikbaar en elke avond lekker slapen is natuurlijk onbetaalbaar.


De beste slaapoordop voor jou

Welke slaapoordop bij jou past hangt af van verschillende (persoonlijke) factoren. Wat jouw voorkeur ook is, wij hebben een oplossing voor je! Van oordoppen met of zonder filter en een gemiddelde of maximale demping tot op maat gemaakte oordoppen: ontdek onze volledige oordoppencollectie.

Lekker slapen is natuurlijk meer dan geluid dempen. Naast het gebruik van slaapoordoppen lees je hier meer tips die ervoor zorgen dat jij in de sneltrein naar dromenland stapt.

Nieuw