Sporten is voor veel mensen een heerlijke uitlaatklep. Voor de één kan dit een opzwepende spinningles in de sportschool zijn en de ander beleeft weer heel veel plezier aan yoga op het strand. Het is een beetje een kwestie van: ‘je houdt ervan of je houdt er niet van’. Maar als je eenmaal een ritme te pakken hebt, dan willen de meeste niet meer zonder sporten. Oordopjes komen tijdens elke sport wel van pas. Maar kies je dan voor draadloos, ga je voor een hoofdtelefoon of puur als gehoorbescherming?

Beste-oordopjes-voor-tijdens-het-sporten

Hardloop oordopjes

Hardlopen is echt mijn ding. Heerlijk genieten in de natuur en van alle frisse geuren van het bos. Maar er is altijd wel &eacute &eacuten struikelblokje, namelijk die oordopjes. Welke hardloper herkent het niet dat je net lekker bezig bent en dat je muziekoordopjes weer uitvallen. De oplossing zijn dan wel draadloze oordopjes. Toevallig heeft Earin deze maand draadloze oordopjes geïntroduceerd. Goede in-ear oordopjes zijn ook nog wel een prima alternatief, die beter blijven zitten dan de “standaard” ooordopjes. Voorbeelden hiervan zijn de Skullcandy of de diverse varianten van Sennheiser.

Sport oortjes

Naast het hardlopen zijn er natuurlijk ook tal van andere sporten waarbij je oordopjes kunt gebruiken, zoals bij de motorcross,&nbspschietsport, wandelsport of bij zwemmen. In de sportschool, tijdens de cardio of krachttraining, zie je ook vaak dat men gebruik maakt van hoofdtelefoons. Die vette, gekleurde Beats by Dre zijn dan wel een aanrader. Tijdens het zwemmen kan je ook gebruik maken van oordopjes. Deze keer komt er dan uiteraard geen muziek uit, maar ben je wel beschermd tegen water in het oor. Ideaal voor tijdens het surfen of andere watersporten. Tegenwoordig zie je ook in de motorsport, bijvoorbeeld bij het motorcrossen, dat steeds meer rijders met oortjes in rijden. Met al die ratelende motoren is het wel logisch natuurlijk dat oordoppen in de motorsport in opkomst zijn.