Vrije tijd is heerlijk. Daar kunnen we natuurlijk geen genoeg van krijgen. Geniet van een momentje voor jezelf waarbij je je niet druk hoeft te maken om eventuele verplichtingen. Bij de ene persoon is dat na een dag hard werken lekker op de bank ploffen, afstandsbediening in de hand en televisie kijken. De ander besteed zijn vrije tijd liever aan een speciale hobby, sport of talencursus. Wat de laatste tijd ook weer helemaal hip is als vrijetijdsbesteding zijn doe-het-zelf projecten. Van scheermesjes een lamp maken of van oud steigerhout een prachtige tafel. Soms denk je weleens: hoe dan?

Do it yourself tips

Internet is &eacute &eacuten grote inspiratiebron op het gebied van leuke klussen die je kan oppakken. Bij sommige DIY projecten zal je wel eerst wat gereedschap uit de kast moeten toveren. Dan is het ook wel handig als je geen last hebt van twee linkerhanden. Maar er zijn ook simpele projectjes te vinden om mee te beginnen waarbij je bewijze van spreken niet eerst alle bouwmarkten langs hoeft. Om maar met de Engelse termen te komen, zijn er vooral veel idee&eumln te vinden op het gebied van fashion/clothes, home en garden. Ik heb de vijf leukste ideen die ik eens ben tegengekomen op een rijtje gezet:

Besteed je vrije tijd met deze 5 leukste DIY ideeën

1

Steigerhouten kast

Met oude pallets kan je prachtige meubels maken, zoals kasten en tafels. Deze mooie steigerhouten kast staat hoog op mijn lijstje om te gaan bouwen.

2

De kleurrijkste oordopjes

Deze keer geen oordoppen in de vorm van gehoorbescherming, maar muziekoordopjes. Weg met die witte draden, maar geef ze een leuk kleurtje.

3

Vazen en potten

Heb je nog een oude wijnfles staan? Of gooi eens niet een keer de lege pindakaas pot weg, maak er een mooie vaas van.

4

String art

Ga in de weer met een plank of een canvas, spijkers en draad/garen en maak een fraai kunstwerk voor aan de muur. Een inspirerende quote of gewoon een hart, alles is mogelijk.

5

Vintage koffer als tafel

Neem een ouderwetse suitcase, lekker vintage gescoord voor een prikkie bij de kringloop, die je kan omtoveren tot een prachtige bijzettafel.

Doe het zelver

Dit waren mijn vijf leukste DIY ideeën waar ik wel mee aan de slag wil gaan, maar zoals eerder aangeven is er op het net zoveel te vinden. OpPinterest staan genoeg afbeeldingen gepind maar ook op websites zoals welke.nl of P.S. I made this vind je genoeg inspiratie om helemaal los te gaan. Heb jij helemaal de smaak te pakken en ben jij een echte doe het zelver aan het worden die alle vrije uurtjes klussend doorbrengt? Gebruik dan bij de grotere projecten, of in ieder geval waarbij harde geluiden komen kijken, de WorkSafe oordoppen.