Bij een normaal verloop van de zwangerschap, hebben de meeste ouders gemiddeld genomen 40 weken lang moeten wachten tot het kleine kroost eindelijk ter wereld kwam. Zodra het eenmaal geboren is, dan ziet het leven er natuurlijk anders uit. Ineens ben je papa of mama! Laat het genieten van alle mooie momenten met de baby maar beginnen want de tijd vliegt. Je wilt natuurlijk de allerbeste zorg aan je kleintje geven en dan is gehoorbescherming daar een mooi onderdeel van.

Baby’s beschermen tegen geluid

In de groei en bloei van je kindje zijn of haar leven, zullen er bijzondere momenten zijn. De eerste brabbeltjes/woordjes en stapjes tot aan de uitstapjes met de kleine aan toe. Het dagelijkse leven gaat gewoon door, dus ook de verjaardagen, trouwdagen, concerten of andere gelegenheden zullen met de kleintjes gewoon bezocht worden. Normaliter zal hier ook harder lawaai aanwezig zijn, dus dan is het een schone zaak om het gehoor van de baby goed te beschermen. Aangezien 1 op de 8 kinderen al last heeft van een gehoorbeschadiging, kan je er niet vroeg genoeg mee beginnen.

Oorkappen in plaats van oordoppen

Als we het hebben over baby’s, dan hebben we het over een kind in de leeftijdscategorie 0 tot en met 1 jaar. Baby’s zijn erg kwetsbaar en hierdoor raden wij het niet aan om oordopjes bij baby’s te gebruiken. De gehoorgang is heel erg smal en klein, maar ook het stikkingsgevaar dat aanwezig is als de oordop uitvalt en in het keeltje terecht komt. Oordopjes vallen af, maar oorkappen daarentegen zijn speciaal gemaakt voor baby’s. Deze gehoorbeschermer is bij uitstek ideaal voor als je je baby wilt meenemen naar een lawaaierige omgeving. Alpine heeft voor de allerkleinste de Em’s 4 Bubs Baby Earmuffs in het assortiment.